BilecikFaydalı BilgilerMarmara

Bilecik’i Keşfetmeye Var mısınız

Bilecik’i Keşfetmeye Var Mısınız. Sizler için bu yazımızda Bilecik’i araştırdık. Gelin hep birlikte Bilecik’i keşfedelim. Bilecik, Bilecik ilinin merkezi olan bir ilçedir. Ülkemizin Marmara Bölgesi’nin Güney Bölümü’nde kalmaktadır. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgelerinin kesim noktaları üzerinde yer almaktadır. Bilecik’in bilinen en eski isimleri arasında “Agrilion ve Belekoma” vardır. Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu topraklardandır. Her yıl Bilecik ilinde Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenlikler, Bilecek’e bağlı olan Söğüt’te yapılmaktadır.

Bilecik’in Nüfusu ne kadardır

Son nüfus sayımına göre Bilecik ili Merkez ilçesinin toplam nüfusu 218.717 kişidir. Bilecik ili Merkez ilçesinin toplam erkek nüfusu 111.190 kişi, kadın nüfusu ise 107.527 kişidir. Bilecik ilinin nüfusu bir önceki yıla kıyaslanırsa 710 kişi azalmıştır. Bilecik ilinin nüfusu yüzde olarak hesaplanırsa %50,84 erkek, %49,16 ise kadınlardan oluşmaktadır.

Bilecik’in İlçeleri Nelerdir

Bilecik’i Keşfetmeye Var mısınız. Gelin hep birlikte Bilecik’in İlçelerine bakalım. Bilecik ilinin ilçelerine bakarsak toplam 8 tane ilçesi bulunmaktadır. Bunlar; Bilecik ( İl Merkezi ), Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt, Yenipazar ilçeleridir.

Bilecik hangi ilden ayrılır

1840 yılından önceki zamanlarında İlçe Merkezi olan Bilecik, erken kayıt dönemlerinde “Nahiye-i Bilecik” ifadesi olarak karşımıza çıkmaktaydı. Tanzimat döneminden sonra muhassaslıkların kurulması üzerine Hüdavendigar İlinin Eskişehir’e bağlı bir ilçe merkezi olmuştur.

Bilecik İl midir İlçe midir

Eski adıyla “Ertuğrul” olarakta bilinmektedir. Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ilimizdir.

Bilecik’in Bitki Örtüsü ve İklimi nedir

Gelin hep birlikte Bilecik’in bitki örtüsüne bakalım. Bilecik yağış yönünden; yıllık yağış miktarına bakıldığında yeterli yağış miktarına sahip olduğunu görüyoruz. Yüz Ölçümü’nün %47’sinin ormanlık alan olması ile orman bakımından zengindir. Bu zenginlikten ötürü av hayvanları bakımından da zenginleşmektedir. Orman örtüsü 1000 metreye kadar olan yükseklikte Meşe, Otsu Bitkiler ve Makilerden oluşmaktadır. 1500 metre sınırına kadar ise Karaçam, Kayın, Kızılçam, Kestane türündeki ağaçlarla karşılaşılmaktadır. 1500 metre yüksekliğini geçtiğinde ise Köknar cinsinden ağaçlarla karşılaşılmaktadır.

Bilecik’in İklimi

Yıllık yağış toplamı 450kg/m² dolayındadır. Yağış miktarı genellikle en çok Ocak ve Mayıs aylarında düşmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması en çok Temmuz Ayında gerçekleşir. Sıcaklık ortalaması 12.3 derece ile 22.7 derece arasında değişmektedir. En soğuk Ay olarak bakılırsa Ocak Ayında gerçekleşmektedir.

Sizde eksik olduğunu düşündüğünüz yerleri ya da merak ettiğiniz yerler hakkında bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz😊

Muyesser Kosan

Metin ve İçerik Yazarı,Halkla ilişkiler ve tanıtım (PR), Girişimci,Dijital içerik üreticisi

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu