İstanbulUlaşım Rehberi

Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na çıkan tüm yolları sizler için derledik. Otobüs, Marmaray, tren, metro, havabüs, taksi ve daha fazlasıyla nasıl ulaşabileceğinizi ‘’ Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi ‘’ yazımızda birlikte keşfedelim.

İstanbul Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı

Taşı toprağı altın olarak bildiğimiz güzel İstanbul’da mesafeleri kat etmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. Belirli saatlerdeki yoğunluklar, trafikteki araç sayısının çoğalmasıyla beraber aslında çok kısa gözüken bir mesafeyi sandığınızdan daha üzün sürede aşmanıza sebep olabiliyor.

İstanbul’da yaşayanların çok fazla alışık olduğu bu durum nüfus yoğunluğunun daha az olduğu şehirlerden gelenler için büyük şaşkınlık yaratabilir. Bu durumda yapmanız gerekenlerden ilki daha önceden planlamış olduğunuz programınıza yetişebilmek için trafik durumunu kontrol edebileceğiniz uygulamaları edinmek ve trafiğe takılmadan seyahat edebileceğiniz (metro, tren, marmaray gibi.) ulaşım araçlarını kullanmaktadır.

Karayolu ve denizyolunda aktif olarak kullanılan toplu taşıma araçları sayesinde kısa sürede İstanbul’un gezilecek yerlerini keşfedebilir, planladığınız etkinliklere zamanında yetişebilirsiniz.

*Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen’e Nasıl Giderim?

-Otobüs Ulaşımı

İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na birçok farklı noktadan otobüsle ulaşım sağlamanız mümkündür. Avrupa Yakası’ndan otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşım sağlayabileceğiniz E-3 ve SG-2 hatları doğrudan ulaşım imkânı sağlıyor.Hatların ücret tarifesi ve kalkış saatlerini aşağıdan detaylı inceleyelim.

  • E-3 / 4.Levent Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı 

Avrupa Yakası’nda 4.Levent metro durağı ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında sefer düzenleyen otobüsler haftanın her günü 04:00 – 23:10 saatleri arasında hizmet vermektedir. Toplamda 13 durakta durak araçlar az durak noktasına sahip olduğu için oldukça hızlı hareket etmekte ve 20 dakikada bir geçmektedir. Tepeüstü güzergahını kullanan E-3 otobüs ücretleri ‘’ 3 tam bilet’’ tutarındadır.

*E-3 hattının sefer saatleri için tıklayınız.

  • SG-2 Taksim- Sabiha Gökçen Havalimanı 

Bu hat üzerinde İETT yerine Özel Halk Otobüsleri ve Havabüs araçları hizmet vermektedir.2019 yılında 18,00  olarak belirlenen Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı Havabüs güzergâh ücreti araç içerisinde ödenirken, özel halk otobüslerinde İstanbul Kart ile ödeme yapabilirsiniz. Özel havaalanı servisleri sabah 04:00’dan gece yarısı 01:00’a kadar yarım saat aralıklarla seferler düzenlenmektedir.

*SG-2 hattının sefer saatleri için tıklayınız.

-Havabüs UIaşımı

Taksim, Yenisahra, Kadıköy noktalarından ulaşım hizmeti sunan Havabüs’lerin Avrupa Yakası’ndaki ilk kalkış durağı Taksim, Abdülhak Hamit Caddesi’dir. Sonrasında; Beşiktaş, Boğaziçi Köprüsü, Tem Bağlantı Yolu, Sabiha Gökçen olarak ulaşım sağlayan araçların varış süresi yaklaşık 1,5 saat olarak belirtilmiştir. Havabüs 2019 bilet ücreti Taksim-Sabiha Gökçen hattı için 18 ₺’dir ve ödemeler araç içerisinde gerçekleştirilmektedir.

*Havabüs güzergahı ve saatleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

3.Marmaray-Metro

Avrupa Yakasında bulunan en yakın Marmaray durağına ulaşım sağlayıp ‘’Ayrılık Çeşme’’ durağına kadar Marmaray hattıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu noktada metro aktarması yaparak Kadıköy-Tavşantepe (M4) hattına geçerek son durak olan ‘’Tavşantepe’’ durağına kadar gidebilirsiniz.

İstasyondan çıkış yapıp E-9 veya MR60 İETT hatlarını kullanarak yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuğun ardından havalimanına ulaşmış oluyorsunuz.2019 yılı itibariyle çalışmaların devam ettiği Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro bağlantısı tamamlandığında Marmaray-Metro aktarması yaparak anında havalimanına ulaşım sağlanabilecek.

-Tren Hattı (Halkalı-Gebze)

Halkalı-Gebze Tren Hattı
Halkalı-Gebze Tren Hattı

Uzun bir aradan sonra tekrar hayatımıza dahil olan ve artık daha çok kişiye hizmet vermeye başlayan Halkalı-Gebze tren istasyonu sayesinde Avrupa Yakası’nda yeni bir ulaşım alternatifi oluşuyor. 06:00-22:45 saatleri arasında size en yakın tren istasyonuna giderek Pendik durağına kadar doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Pendik YHT İstasyonu’na vardığınızda bu noktada inip, İETT Pendik İstasyon durağından 132H veya MR60 otobüsleriyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Şimdilik Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlantısı olmayan banliyö hattında, M10 Pendik-SGH bağlantısının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

*Esenler Otogarından Sabiha Gökçen’e Nasıl Giderim?

Avrupa Yakası’nda yer alan İstanbul’un en büyük otogarı Esenler’den, Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplu taşıma ile ulaşmak biraz zahmetli olacaktır. Bu sebeple valizlerinizi kolay taşınabilir fonksiyonlarda seçmenizi tavsiye ederiz. Otogarda yer alan taksilerle, havalimanına ulaşmak isterseniz ise 200₺’ye yakın bir ödeme yapmanız gerekecektir.

Esenler Otogarından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanın en kolay yolu; Esenler’den Taksim’e giden İETT otobüslerinden birine binip Abdülhak Hamit Caddesi’ne ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Bu duraktan saat başı, SG-2 isimli Sabiha Gökçen Havalimanı otobüsleri kalkmaktadır.

Esenler Otogarından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanın farklı bir yolu da otogardan metroya binip, Şirinevler durağında inmek ve bu duraktan metrobüs ile Uzunçayır durağına ulaşmaktadır. Uzunçayır durağından geçen Sabiha Gökçen İETT otobüsleriyle havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Diğer bir yol ise Esenler’den Beşiktaş ya da Eminönü otobüslerine binip, iskelede inmek. Buradan Kadıköy vapurlarına binebilirsiniz. Kadıköy’den, Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden İETT otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

*Anadolu Yakasından Sabiha Gökçen’e Nasıl Giderim? 

-Otobüs Ulaşımı

Anadolu Yakası’nda oturanlar için Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanın pek çok seçeneği bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için sıklıkla tercih edilen halk otobüsleri Kadıköy, Bostancı, Kartal ve Pendik gibi birçok noktadan hareketle kısa sürede havalimanına ulaşım sağlıyor. İETT hatlarının Anadolu Yakası’ndan bölgelere göre kalkış yaptığı durakları ve güzergahının detaylı bilgisini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

-Metro Ulaşımı

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metro Hattı Projesi
Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metro Hattı Projesi

Anadolu Yakası’nın D-100 güzergahında bulunan 16 istasyonlu Kadıköy-Tavşantepe metro hattı havalimanına ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor. Hızlı ulaşımın vazgeçilmez tercihlerinden olan metro hattı sayesinde Tavşantepe durağına kadar gidebilir, bu duraktan E-9 veya MR60 İETT otobüslerine binerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplam hat süresi 82 dakika olmakla beraber metro 06:00-00:00 saatleri arasında 4 dakika aralıklarla hizmet veriyor.

Kadıköy-Tavşantepe arasında hizmet veren metro hattında genişletme çalışmaları devam ederken, 2019 yılında hattın Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatılması planlanıyor.Çalışmalar tamamlandığında Pendik durak noktasında aktarma yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar ulaşım sağlamanız mümkün olacak.Şuanda aktif olmayan bu proje hayata geçtiğinde birçok kişinin metro hattıyla oldukça kısa bir süre içerisinde havalimanına ulaşması ve bu bölgelerde trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor.

-Tren Hattı (Halkalı-Gebze)

2013 yılında faaliyetlere ara veren ve 2019 yılında yenilenen güzergahıyla kullanıma açılan Gebze-Halkalı Tren hattı Anadolu Yakası’nın en hızlı ulaşım ağlarından biri. Sabah 06:00 ve akşam 22:45 saatleri arasında 15 dakika arayla seferleri bulunan tren hattıyla Gebze’ye kadar ulaşım sağlamanız mümkün.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımın en yakın noktası olan Pendik İstasyonu’nda indikten sonra İETT Pendik YHT İstasyon durağından 132H veya MR60 hatlı otobüslere binerek ulaşım sağalabilirsiniz. Gebze-Halkalı Banliyö hattını ilk defa kullanacaksanız ilk geçiş tam 2,60 ₺ , öğrenci 1,25 ₺ olarak ücretlendirilmektedir.

-Havabüs

Havabüsler, Anadolu Yakası’nda Kadıköy ve Yenisahra başlangıç noktalarından ulaşım hizmeti sunmaktadır. Her gün sabah 04:30gece yarısı 01:00 saatleri arasında yarım saatlik aralarla seferlerin bulunduğu güzergahta bilet ücreti 14₺ olmakta ve yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

*Havabüs güzergahı ve sefer saatleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

-Minibüs Ulaşımı

Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den başlayıp Pendik’e kadar devam eden minibüs yolu caddesi üzerinde her dakika ulaşım sağlayabileceğiniz Pendik minibüsleri bulunmaktadır. Bindiğiniz noktaya göre ücret değişikliği göstermekle beraber ortalama 2,40 ₺ 4,50 ₺ arasında bir ücret ödemesi yaparak Pendik son durağa kadar ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Pendik duraklarında indikten sonra yine İETT’nin E-9 ve MR60 hatlarını kullanarak havalimanına gidebilirsiniz.Toplu taşıma kullanmak istemezseniz minibüsle Pendik merkezine ulaştıktan sonra ortalama 30-40 ₺ ödeme yaparak taksiyle Sabiha Gökçen Havalimanı‘na daha hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

*Sabiha Gökçen Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım

#Taksiyle Nasıl Giderim ?

Bulunduğunuz nokta saydığımız hiçbir ulaşım aracına yakın değilse veya acele etmeniz gerekiyorsa daha masraflı ancak konforlu olan taksi seçeneğini kullanabilirsiniz. Uber,Bitaksi veya iTaksi gibi uygulamaları kullanarak bulunduğunuz noktadan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ücretin ne kadar tutacağını hesaplayabilir, güzergâh yoğunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Avrupa Yakası’ndan yapacağınız taksi yolculuklarınız yeni bir uçak bileti fiyatına denk gelebileceği için önerilmemekle beraber Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik, Maltepe gibi yakın noktalardan 50 ₺- 60 ₺ gibi bir tutara havalimanına taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz.

#Arabayla Nasıl Giderim ?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Pendik – Kurtköy’de bulunmakta olup; Pendik’ten 12 km, Kadıköy’den 40 km ve Taksim’den 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. TEM ve E-5bağlantısı bulunan havaalanı için yol tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • E-5 (D-100): İstanbul’dan Ankara istikametine giderken, Kaynarca Tersane çıkışından Sabiha Gökçen tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz.
  • TEM (E-80): İstanbul’dan Ankara istikametine giderken, Kartal çıkışından sonra Kurtköy/ Harmandere/Sabiha Gökçen tabelasını takip ederek, 2 km sonra havalimanımıza ulaşılabilirsiniz.
  • Sahil Yolu: Bağdat Caddesi’nden başlayan sahil yolunu kullanarak, Kaynarca Tersanesi’nin önünden havalimanı tabelalarını takip ederek sahil yolundan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

*Harem Otogarından Sabiha Gökçen’e Nasıl Giderim?

Anadolu Yakası’nın merkez otogarı Harem’den, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanın birçok yolu vardır. Toplu taşıma alternatiflerinin yanı sıra taksi ile ulaşım sağlamak isterseniz 125₺ gibi bir ücret ödemeniz gerekecektir.

Harem otogarına otobüsle ulaşım sağlıyorsanız, otobüs firmanızın servislerini kullanarak havalimanına yakın bir konuma ulaşabileceğiniz gibi böyle bir imkanınız bulunmuyorsa Harem üzerinden Kadıköy’e geçmeniz en kolay yöntem olacaktır. Kadıköy’e dilerseniz dolmuş dilerseniz de taksi ile geçebilirsiniz. Kadıköy sahildeki otobüs duraklarından Sabiha Gökçen’e giden E-10E-11SG-1 isimli otobüsler kalkmaktadır.

*Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı
Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı

Uçak yolculuklarınız sırasında aracınızı Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım noktasında uzun ya da kısa süreli bırakmanız gerekebilir. Sabiha Gökçen’in büyük bir alanı kaplayan otoparkı içerisinde; Ekspres Park, Hava Park, Avrasya Park, Hava Park gibi özel ve İs Park gibi belediye kuruluşları hizmet vermekte. Aracınızı saatlik, günlük, aylık olarak bırakabileceğiniz otoparklarda süreye göre farklı ücret tarifeleri olmakla beraber en uygun olanı İs Park’a ait olan otopark alanıdır diyebiliriz.

Aracınızı park ettikten sonra size verilen kartı yanınızda bulundurarak çıkış yapmak istediğinizde ödeme noktalarına uğramanız gerekmektedir. Kaldığınız süreye göre yapılan ücretlendirmeyi kredi kartı veya nakit ödeme yaparak ödedikten sonra otoparktan ayrılabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücretini gitmeden hesaplamak istiyorsanız buradan tahmini fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Atatürk Havalimanı yerine 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Yeni Havalimanı’nın bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi yazımızda İstanbul şehir içi ulaşımı hakkında yararlı bilgileri elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık.

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu