KaradenizSamsunTürkiye

Samsun Harikası Amazon Köyü

Amazon Köyü Samsun’ da bulunan, Amozon Adası’nın içerisinde yer alan yapay bir köydür. İsmini Temiskira‘da yaşadıkları düşünülen  Amazonlardan alan yapay köydür. Köyde temsili Amazon balmumu heykelleri, kabartmaları, günlük eşyaları yer almaktadır.

AMAZON KADINLARI EFSANESİ

Amazonların Pontus bölgesinde yaşadıkları söylenir.Bölge günümüzde Türkiye sınırları içinde Karadeniz kıyısındadır. Amazonlar kraliçeleri Hippolyta önderliğinde bağımsız bir krallık kurarlar.Ünlü tarihçi Herodot Amazonları erkekleri öldürenler anlamına gelen androktones olarak tanımlamaktadır. Bazı efsanelere göre Amazonların erkeklerle cinsel ilişkiye girmesi kesinlikle yasaktı ve Amazon bölgesinde erkekler yaşayamazdı. Ancak soylarının devamı için Amazonlar komşu kabile Gargareanları yılda bir kez ziyaret ederler, doğan çocuklardan erkek olanlar ya babalarına gönderilir ya da öldürülürdü. Kız çocuklar annelerince büyütülür ve tarım, avcılık, savaşçılık konularında yetiştirilirlerdi.

SAMSUN AMAZON KÖYÜ NEREDE?

MÖ 3 bin ila 2 bin yılları arasında, kentler-devletler kurup anaerkil bir şekilde hayatlarını sürdüren Amazonlar bir dönem Terme’de de yaşamışlardır. Onların anısına İlkadım Batıpark içerisinde bir Amazon Köyü oluşturulmuş ve bu yürekli, mert, savaşçı kadınların günlük yaşamını yansıtan balmumu heykelleri yerleştirilerek ziyaret açılmıştır.

AMAZON KÖYÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Amazon Köyü çok merkezi bir konumda yer aldığı için ulaşımı oldukça kolaydır.Toplu taşıma araçlarını kullanarak rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.Aynı zamanda Batı Park’a doğrudan ulaştıran; dolmuş, otobüs, tramvay gibi vasıta araçları da bulunur ve sıklıkla geçer.

  • Atakum’dan şehir merkezine giden veya şehir merkezinden Atakum’a giden tüm vasıtalar ile de Batı Park’a ulaşabilirsiniz.
  • Tramvayı tercih ettiğiniz taktirde Baruthane durağında inmeniz yeterli olacaktır.
  • Özel araçla gitmeyi tercih ederseniz sahil boyunca devam eden Atakum yolunda tabelaları takip edebilirsiniz.
  • Manzaraya karşı bir yolculuk yapmak isterseniz Amisos Tepesi’nden de teleferik ile şehri seyrederek parka inebilirsiniz.

NASIL GİDİLİR: İlkadım Batı Park içindedir. Havaalanına 27 km, otogara 8 km mesafededir. “Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

AMAZON KÖYÜ GİRİŞ ÜCRETİ VE AÇILIŞ SAATLERİ

Giriş ücreti: 1TL

Ziyaret saatleri: Her gün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

AMAZON KÖYÜ’NDE NELER VAR?

Adanın girişinde kocaman bir Amazon Kadını heykeli karşılıyor ziyaretçileri. Bu Heykelin sağına ve soluna yerleştirilmiş 24 metre uzunluğunda, 11 metre yüksekliğinde ve 8 metre genişliğinde Anadolu Aslanları adı verilen iki aslan heykeli bulunuyor. Bu aslanların içine girip etrafı izleyebiliyorsunuz. Buranın biraz ilerisinde de yazının ana konusu olan köy var.

Amazon Köyü’nün içinde mert, korkusuz, savaşçı Amazon Kadınları’nın yaşamını anlatan balmumu heykeller, mağaralar ve hapishaneler, hapishanelerin içinde de hapsedilmiş erkekler var. Heykeller oldukça gerçekçi.

Bu yolculuğa çıkmanızı tavsiye eder ve iyi eğlenceler dilerim.

Dilerseniz Samsun Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 86 Yer (Güncel) yazımıza da göz atabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu